Ediția a 11-a, actualizată la 15 septembrie 2021, a Catalogului pădurilor virgine și cvasivirgine din România

Data publicarii : 17 Sep 2021

La data de 15 septembrie 2021, în Catalogul pădurilor virgine și cvasivirgine este înscrisă o suprafață totală de 62.655 ha, din care 7.994 ha păduri virgine și 54.661 ha păduri cvasivirgine, cuprinzând în plus față de precedenta ediție, publicată pe site-ul MMAP în aprilie 2021, o suprafață de 5.126 ha păduri.
Creșterea se datorează în principal finalizării și avizării lotului de pe Garda forestieră Ploiești a „Studiului național de identificare a pădurilor virgine / cvasivirgine”, ce a cuprins o suprafață de 3.382 ha (pe județele Argeș și Prahova).
De asemenea, au mai fost introduse pădurile ce au făcut obiectul unui studiu de identificare avizat, întocmit pentru păduri din raza Ocolului silvic Băile Herculane, precum și alte păduri identificate cu ocazia reamenajării, în județele Brașov (O.S. Pădurile Făgărașului și Arpaș), Caraș-Severin (O.S. Mehadia), Gorj (O.S. Obârșia Lotrului - Voineasa), Sibiu (O.S. Arpaș și Avrig) și Vâlcea (O.S. Buila).

Loturile de pe Gărzile forestiere Cluj și Timișoara din ”Studiul național de identificare a pădurilor virgine/cvasivirgine” se află în stadiu de verificare finală la teren, iar cel de pe Garda forestieră Suceava, întocmit pentru 806 ha, a fost deja finalizat și predat la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, urmând ca toate acestea să fie avizate în scurt timp. 

În aceste condiții, considerăm că acțiunea de identificare a acestor păduri ar putea fi încheiată până la sfârșitul anului 2021.

Catalog paduri virgine si cvasivirgine 15 septembrie 2021