Centrul de vizitare Parcul Național Ceahlau – o poveste despre natură

Data publicarii : 27 Aug 2024

Ministrul Mircea Fechet a vizitat sâmbătă, 10 august, Centrul de vizitare al Parcului Naţional Ceahlău.

Pentru vizitatorii care nu dispun de timpul necesar unei vizite până pe vârful Ceahlăului sau pentru cei care preferă o simplă plimbare lejeră la poalele muntelui, centrul de vizitare are rol de ambasador, fiind o invitaţie deschisă pentru a reveni la o drumeţie pe potecile sale, dezvăluind, prin tehnici interactive, câteva dintre secretele acestui străvechi munte”, a precizat Mircea Fechet, apreciind eforturile celor care se îngrijesc de acest loc minunat în care te așteaptă multe surprize: vei auzi, vei vedea, vei pipăi, vei mirosi, vei intuit. Cu alte cuvinte vei descoperi Natura cu toate simţurile tale.

Copiii se pot bucura de jocuri speciale de descoperire şi învăţare non-formală, atât în interiorul centrului, cât şi în spaţiul generos din grădina din spate.

Centrul dispune şi de un cinematograf, unde poate fi vizionat un documentar și un film 3D despre specificul aparte al acestui spațiu unic în zonă, unul din cei mai bogaţi munţi în legendă şi mitologie, unde o poţi întâlni pe Baba Dochia, pe Vulturul lui Traian, pe Panaghia, Toaca şi mulţi alţii.

Pe teritoriul Masivului Ceahlău se întâlnesc următoarele arii protejate: Parcul Naţional Ceahlău, Situl de importanţă comunitară ROSCI0024 Ceahlău, Situl de protecţie specială avifaunistică ROSPA0129 Masivul Ceahlău, Rezervaţiile Ştiinţifice Poliţa cu Crini şi Ocolaşul Mare, Monumentul naturii Cascada Duruitoarea, Rezervaţia naturală acvatică Lacul Izvorul Muntelui şi forestieră Secu.