România la Forumul Politic la Nivel Înalt privind Dezvoltarea Durabilă, la New York

Data publicarii : 08 Aug 2023

Ministrul Mircea Fechet a participat la cea de-a 11-a reuniune a Forumului Politic la Nivel Înalt privind Dezvoltarea Durabilă (#HLPF2023), organizată sub auspiciile Consiliului Economic și Social (#ECOSOC) al #ONU, care s-a desfășurat în perioada 10-20 iulie 2023, la New York, în Statele Unite ale Americii.

Din delegația României, condusă de ministrul Mircea Fechet, a făcut parte și László Borbély, Consilier de Stat, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, Secretariatul General al Guvernului - SGG, specialiști din cadrul MMAP, membri ai Delegației Misiunii Permanente a României pe lângă Organizaţia Naţiunilor Unite, ai Parlamentului României.

Forumul a inclus și un segment ministerial (#HLS) care s-a desfășurat în perioada  17-19 iulie 2023. În marja segmentului ministerial al Forumului, a avut loc dezbaterea cu tema „Consolidarea impulsului către Summitul #ODD”, în cadrul căreia, în data de 17 iulie 2023, ministrul mediului, apelor și pădurilor, Mircea Fechet, a susținut intervenția națională.

✅Tema acestor reuniuni a fost „Accelerarea recuperării după pandemia de #COVID-19 și implementarea integrală a Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă la toate nivelurile”.

În marja segmentului ministerial al Forumului, demnitarul român  a declarat în cadrul intervenției naționale: „Este o onoare să particip la aceste discuții cruciale privind pașii către Summit-ul #SDG, abordând nevoia urgentă de acțiuni pentru realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă. Sunt convins că la Summit-ul SDG din septembrie a acestui an, multe țări își vor reconfirma angajamentul ferm față de implementarea acestor obiective. România a luat măsuri concrete pentru punerea în aplicare a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă și integrarea Agendei 2030 în contextul său național. În acest sens, pentru a asigura o abordare integrată, coerența politicii are un rol cheie în acest demers, iar politicile naționale legate de dezvoltare trebuie să se bazeze pe realitățile și nevoile comunităților locale”.