Ministrul Barna Tánczos, prezent la acțiunile de control pentru surprinderea activităților ilegale din domeniul deșeurilor în Bolintin Vale

Data publicarii : 07 Sep 2022

La 15 august, 15 echipe de comisari din cadrul Gărzii Națioanale de Mediu, alături de reprezentanți ai IPJ Giurgiu și ai Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei au desfășurat acțiuni inopinate de inspecție și control pentru surprinderea activităților ilegale din domeniul deșeurilor în Bolintin Vale, din județul Giurgiu. Au fost vizați operatori economici/persoane fizice care desfășoară activități de colectare și valorificare a deșeurilor feroase/neferoase/de vehicule scoase din uz.

Am dispus, de la începutul anului, mai multe acțiuni de control pentru a opri arderile de deșeuri, abandonarea lor, dar și colectarea și valorificarea ilegală a acestora. Săptămâna trecută s-a desfășurat un alt control inopinat la Sintești și vom continua aceste acțiuni în forță, până vom stopa aceste abateri de la lege.  În paralel, am modificat legislația, astfel că arderile de deșeuri și îngroparea acestora sunt, potrivit legii, infracțiuni. De atunci și până acum au fost deschise mai mult de 50 de dosare penale și aplicate amenzi de peste 3,5 milioane de lei. Le mulțumesc colegilor de la MAI pentru suportul de astăzi în acțiunile de inspecție și control din zona Bolintin Vale. Garda de Mediu trebuie susținută în astfel de acțiuni, atât de Poliția Economică, de procurori, cât și de instanțele judecătorești, de la care așteptăm condamnări pentru cei care încalcă legea”, a declarat ministrul Barna Tánczos, prezent la acțiunile de astăzi din județul Giurgiu.

Rezultatele verificărilor efectuate: au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale în valoare de 431.000 lei; 5 suspendări de activitate; 2 sesizări penale; au fost confiscate aproximativ 70 tone deșeuri feroase și neferoase și vehicule scoase din uz.