Ministrul Barna Tánczos a participat, la 31 martie, la prezentarea unui model nou de autobuz electric pentru transportul public în comun

Data publicarii : 01 Apr 2021

Ministrul Barna Tánczos  a participat, la 31 martie, la prezentarea unui model nou de autobuz electric pentru transportul public în comun.

Autovehiculul face parte din portofoliul companiei MAN Truck & Bus SE și reprezintă o alternativă ecologică la transportul public realizat cu autobuze cu motoare termice.

Potrivit datelor, peste 70% din poluarea aerului din București provine de la trafic. La nivel european aprox 25% din poluarea aerului vin din trafic. În cazul orașelor mari acel 25% urcă pe la 60-75%.

 

„Este responsabilitatea noastră a tuturor să avem grijă de mediu. Știm cu toții că amprenta noastră asupra mediului se poate măsura foarte exact, se poate calcula ce înseamna viața noastră de zi cu zi ca amprentă ecologică, ca amprentă asupra mediului.(…) Lansarea acestui mijloc de transport este o invitație la un alt stil de viață, o invitație pe care trebuie să o audă autoritățile publice locale. Știm cu toții că în marile aglomerări urbane amprenta transportului este extraordinar de mare”, a declarat ministrul Barna Tánczos.