În vizită la prima «școală circulară» din România

Data publicarii : 23 Jun 2022

Ministrul Tánczos Barna a participat, în cursul zilei de 7 iunie 2022, alături de Președintele României, Klaus Iohannis, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu și alți membri ai Executivului la vizita de la Școala Gimnazială nr. 11 din Municipiul Buzău, în contextul Zilei Mondiale a Mediului și a Zilei Învățătorului.
Școala Gimnazială nr. 11 îmbină calitatea educației oferite elevilor cu componente specifice școlilor verzi. Clădirile unității de învățământ includ o serie de elemente de infrastructură școlară sustenabilă, fiind astfel un model pentru alte instituții de învățământ din România.
„Felicit administrația locală din Buzău pentru acest proiect ambițios, care a transformat cea mai mare școală din Buzău în prima unitate de învăţământ 100% eco. Aceasta este, de asemenea, prima «școală circulară» din România și eu sper să devină o inspirație și pentru alte administrații, astfel încât acesta să fie doar începutul. Prin astfel de investiții, tranziția către economia circulară devine un deziderat care prinde contur. Ministerul Mediului contribuie direct la acest efort, finanțând prin Fondul Pentru Mediu proiecte de creștere a eficienței energetice în clădirile publice, iar unitățile de învățământ sunt un segment foarte important pentru noi”, a declarat ministrul Barna Tánczos