COMUNICAT DE PRESĂ - Capitala României – gazda Solar Decathlon Europe 2023 - competiţie universitară internaţionalǎ de arhitectură şi tehnologii aplicate

Data publicarii : 08 Apr 2021

Barna Tánczos, ministrul mediului, apelor și pădurilor a participat astăzi, 8 aprilie 2021, la sediul EFdeN din incinta Universității Tehnice de Construcții București, Facultatea de Inginerie a Instalațiilor, la conferința de presă în care a fost anunțată oficial calificarea Bucureștiului ca oraș gazdă a "Solar Decathlon Europe” (SDE) 2023, competiţie universitară internaţionalǎ de arhitectură şi tehnologii aplicate, cea mai importantă competiţie de locuinţe sustenabile din lume.

 

EFdeN, fondat în 2013 de către un grup de tineri pasionați, alături de Universitatea Tehnică de Construcții București și Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu”, este singurul ONG din România care dezvoltă locuinţe solare cu scop educaţional şi de cercetare, de produse sustenabile şi module educaţionale atât pentru studenţi sau specialişti, cât şi pentru publicul larg. Proiectul funcţionează pe bază de parteneriate strategice şi sponsorizări, cu o echipã de 70 de studenţi voluntari de la 5 universități. EFdeN a reprezentat România la Solar Decathlon Europe 2014, la Versailles, în luna iulie 2014, fiind una dintre cele 20 de echipe finaliste din 16 ţãri și 4 continente. În ultimii 7 ani, peste 800 de studenți, absolvenți, masteranzi și doctoranzi au făcut parte din echipa EFdeN organizați fiind în 11 departamente, printre care: urbanism, arhitectură, inginerie, comunicare, HR și health and safety. Aceștia au lucrat cumulat peste 350.000 de ore de voluntariat, timp în care au cercetat, proiectat și construit 2 case solare eficiente energetic.

Descarcă documentul