Distribuirea primelor 10 autospeciale de stingere a incendiilor de pădure către inspectoratele pentru situații de urgență

Data publicarii : 04 Feb 2021

[03 februarie 2021]

Ministrul mediului, apelor și pădurilor, Barna Tánczos, a participat, la data de 3 februarie 2021, alături de ministrul afacerilor interne, Lucian Bode, și de secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, la evenimentul care a marcat distribuirea primelor 10 autospeciale de stingere a incendiilor de pădure către inspectoratele pentru situații de urgență. Acestea vor ajunge în județele Alba, Argeș, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Sălaj, Cluj și Maramureș.

Incendiile de pădure sunt caracterizate de propagarea foarte rapidă a flăcărilor și acces dificil, fapt pentru care este necesară reducerea timpului de răspuns printr-o intervenție imediată, cu o dislocare mare de resurse umane și materiale.

Autospeciala pentru intervenții la incendii de pădure este un vehicul de construcție specială care dispune de instalații, echipamente și accesorii destinate limitării și stingerii incendiilor, iar capabilitățile off-road permit intervenția în zone greu accesibile.