COMUNICAT DE PRESĂ - Guvernul a aprobat astăzi proiectul de lege privind modificarea şi completarea Legii nr. 121/2019 privind evaluarea și gestionarea zgomotului ambiental

Data publicarii : 23 Feb 2022

Executivul a aprobat astăzi, în ședința de guvern, la propunerea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, proiectul de lege privind modificarea şi completarea Legii nr. 121/2019 referitoare la evaluarea și gestionarea zgomotului ambiental.

Proiectul de lege are drept scop transpunerea în legislația națională a prevederilor anexei Directivei (UE) 2020/367 a Comisiei din 4 martie 2020 de modificare a anexei III la Directiva 2002/49/CE a Parlamentului European și a Consiliului în ceea ce privește stabilirea metodelor de evaluare a efectelor dăunătoare ale zgomotului ambiental.

În Directivă s-au introdus metode de evaluare a efectelor dăunătoare ale zgomotului (pentru evaluarea riscului aparției disconfortului pe timp de zi și a tulburării somnului pe timp de noapte, din cauza expunerii la zgomot) pentru 3 tipuri de surse de zgomot: trafic aerian, feroviar și rutier.

Descarcă documentul