COMUNICAT DE PRESĂ - Ministrul Barna Tánczos, la a cincea sesiune a Adunării ONU de Mediu a Programului Națiunilor Unite pentru Mediu (UNEA 5.2): „Vorbind despre mediu, vorbim despre lume. Din păcate, lumea este amenințată de agresiunea militară neprovocată și nejustificată a Rusiei împotriva Ucrainei”

Data publicarii : 28 Feb 2022

Ministrul mediului, apelor și pădurilor, Barna Tánczos, participă, în perioada 28 februarie – 4 martie 2022, la cea de-a cincea sesiune a Adunării ONU de Mediu a Programului Națiunilor Unite pentru Mediu (UNEA 5.2) și la sesiunea specială dedicată sărbătoririi a 50 de ani de la  înființarea UNEP (“UNEP@50”), evenimente ce se desfășoară în Nairobi, Republica Kenya.

Vorbind despre mediu, vorbim despre lume. Și, în zilele noastre, din păcate, lumea este amenințată de agresiunea militară neprovocată și nejustificată a Rusiei împotriva Ucrainei. Acest lucru afectează nu numai securitatea europeană, ci și securitatea la nivel global. România condamnă ferm un astfel de comportament iresponsabil, care încalcă grav dreptul și angajamentele internaționale, în primul rând Carta ONU”, a spus ministrul Barna Tánczos, în discursul său de la cea de-a cincea sesiune a Adunării ONU de Mediu a Programului Națiunilor Unite pentru Mediu.

Descarcă documentul