„Mă bucur să constat că lucrările sunt în grafic, mai ales că particularitatea acestei noi secțiuni este aceea că aici nu exista plajă aproape deloc, întreg Costineștiul având puțin peste 2 ha de plajă. Stațiunea va avea o plajă lărgită și reabilitată, va beneficia de protecție costieră și înnisipare, iar la finalizare, vom avea aproximativ 100 m de plajă până la mare și o suprafață totală de 26 de hectare de plajă, o creștere de aproape 10 ori. Acest aspect este benefic pentru turismul românesc, pentru reducerea eroziunii costiere, un fenomen extrem de grav care nu a fost tratat corespunzător în ultimii ani. De asemenea, continuăm să atribuim perimetre de luciu de apă în largul mării pentru fermele piscicole și astăzi, în cadrul întâlnirii cu cei de la INCDM, am avut ocazia să văd o parte dintre speciile care le vor popula” – a subliniat ministrul Mircea Fechet aflat într-o vizită de lucru la Costinești pentru a verifica stadiul lucrărilor proiectului ”Protecția și reabilitarea litoralului românesc al Mării Negre în zona Costinești”, la data de 21 ianuarie 2025.
Lotul 6 – Costinești face parte din proiectul “REDUCEREA EROZIUNII COSTIERE FAZA II (2014-2020)”, implementat de Apele Române prin Apele Romane Dobrogea-Litoral, cofinanţat prin Programul Dezvoltare Durabilă (PDD). Cu un buget de peste 400 milioane de lei, lucrările derulate pe lotul 6 – Costinești, vor contribui la: protejarea și reabilitarea litoralului românesc și a factorilor de mediu, prin lucrări inginerești de combatere a fenomenului de eroziune costieră, atingerea obiectivului de reducere a efectelor și pagubelor asupra populației cauzate de fenomene naturale produse de schimbările climatice, protejarea biodiversității marine și a zonei litorale vizate, activități de mediu, menite să stimuleze regenerarea și dezvoltarea habitatelor marine.
Până în luna iunie vor fi finalizate toate lucrarile hidrotehnice (digurile) și va fi eliberată zona plajelor turistice pentru a permite derularea activităților specifice sezonului estival.