Menu 
 
 

Tratare deşeuri radioactive Kozlodui, Bulgaria

Proiectul bulgar “Instalaţie pentru tratarea şi condiţionarea deşeurilor solide radioactive, cu un factor ridicat de reducere a volumului, la Centrala Kozlodui NPP”

 [ 29.10.2013 ]

În conformitate cu prevederile art.3 pct.8 din Convenţia Espoo, în data de 15.10.2013, în localitate Bechet, judeţul Dolj, a avut loc şedinţa de dezbatere publică. Scopul întâlnirii a fost ca Bulgaria să prezinte publicului interesat din zona de influenţă a proiectului, documentaţia EIA elaborată pentru proiect şi să răspundă întrebărilor, îngrijorărilor acestuia.

Delegaţia României la şedinţa de dezbatere publică a fost alcătuită din reprezentanţi ai următoarelor autorităţi/instituţii: MMSC, ANPM, APM Dolj, GNM-Comisariatul judeţean Dolj, CNCAN, AN&DR, ME, DSP Dolj, ISU “Oltenia” Dolj, ANAR, Primăria municipiului Craiova. Publicul român a formulat un număr de 5 întrebări, la care experţii bulgari au răspuns amplu.

Întrebări şi Răspunsuri (RO); Questions and Answers (EN)

MMSC urmează să transmită Ministerului Mediului şi Apelor din Bulgaria punctul de vedere referitor la documentaţia EIA elaborată pentru proiect.

[ 27.09.2013 ]

Documentaţia EIA transmisă de Bulgaria pentru proiectul „Instalaţie pentru tratarea şi condiţionarea deşeurilor solide radioactive pe amplasamentul Centralei Nucleare de la Kozloduy”

Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice a primit din partea Ministerului Mediului şi Apelor din Bulgaria documentaţia de evaluare a impactului asupra mediului elaborată pentru proiect:

EIA Report for the Faciliy of Treatment and Conditioning of Radioactive Waste with a High Volume Reduction at Kozloduy NPP(engleză)

Documentație EIA-RO

Comentariile publicului privind documentaţia EIA pot fi transmise până la data de 14 octombrie 2013 la adresa de e-mail: sanda.petrisor@mmediu.ro.

[ 10.02.2012 ]

Notificarea Ministerului Mediului şi Apelor din Bulgaria referitoare la proiectul “Instalaţie pentru tratarea şi condiţionarea deşeurilor solide radioactive, cu un factor ridicat de reducere a volumului, la Centrala Kozlodui NPP”

Ministerul Mediului şi Pădurilor a primit din partea Ministerului Mediului şi Apelor din Bulgaria notificarea pentru proiectul “Instalaţie pentru tratarea şi condiţionarea deşeurilor solide radioactive, cu un factor ridicat de reducere a volumului, la Centrala Kozlodui NPP”, în conformitate cu cerinţele Convenţiei Espoo.

Notification about facility for treatment and conditioning of solid radioactive wastes with a high volume reduction factor at Kozloduy NPP (în engleză)

Notificarea privind instalaţia pentru tratarea şi condiţionarea deşeurilor solide radioactive, cu un factor ridicat de reducere a volumului, la Centrala Kozlodui NPP (în română)

Notification Attachments: Maps – Hărţile Notificării

Comentariile publicului privind Notificarea Bulgariei pot fi transmise până la data de 12 martie 2012 la adresa de e-mail: sanda.petrisor@mmediu.ro.