Menu 
 
 

Rovana Plumb, invitata Prinţului Charles la reședinţa sa din Clarence House

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, aflată într-o vizită în Marea Britanie a avut o întrevedere cu Alteţa Sa Regală Prinţul Charles de Wales. Întâlnirea s-a desfășurat la reședinţa oficială din Londra a moștenitorului Coroanei Britanice.

După deplasarea din Statele Unite ale Americii, de la începutul lunii octombrie, ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb, continuă, la Londra, seria de contacte la nivel înalt, pentru a extinde proiectele de mediu din România și a le integra în programe europene și chiar globale.

În acest sens, o primă întâlnire a ministrului Rovana Plumb va avea loc, miercuri, cu Steve CREED, Director of Wales and New Programmes, WRAP (Waste & Resources Action Programme). Scopul întrevederii este identificarea posibilităţilor de colaborare și adaptare în România a programului britanic, gândit pentru a încuraja reducerea risipei alimentare. La rândul său, ministrul român a lansat, în țară, în același scop, împreună cu Ministerul Agriculturii, iniţiativa “Mănâncă. Gândește. Economisește”.

Pe agenda de lucru a ministrului român al Mediului figurează, de asemenea, o întalnire la Camera Lorzilor cu distinse personalităţi politice britanice, precum Lord Howell și Lord Leach of Fairford. La House of Lords va fi prezentă și scriitoarea britanică Jessica Douglas Home, președinta Fundaţiei Mihai Eminescu Trust – organizaţie ce dezvoltă programe de revitalizare a satului românesc – aflată sub înaltul patronaj al Prinţului Charles.

De asemenea, deosebit de importantă este întâlnirea de lucru a ministrului român cu omologul britanic Eduard Davey, secretar de stat pentru Energie și Schimbări Climatice, după vizita acestuia, în luna iunie, la București. În cadrul reuniunii se are în vedere definitivarea unei declaraţii comune privind creșterea verde.

Vizita ministrul Rovana Plumb la Londra a fost încununată de primirea acesteia de către Alteţa Sa Regală Prinţul Charles de Wales la Clarence House – reședinţa oficială din Londra a Alteţei Sale.

 

Sursa Dcnews.ro http://www.dcnews.ro/2013/12/rovana-plumb-invitata-printul-charles-la-resedinta-sa-din-clarence-house/