Menu 
 
 

Rovana Plumb: Din martie începem procedurile pentru perdele forestiere

iZdj9LVoKeU_2L

Ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb, a declarat, miercuri, că perdelele forestiere pentru protejarea drumurilor ar putea fi realizate din primăvară, iar în prezent sunt alocate sume de 30 milioane lei pentru perdele forestiere, pentru o lungime de 890 km.

“Sunt alocate sume de 30 milioane lei pentru perdele forestiere, pentru o lungime de 890 km, iar pentru autostrăzile A1 şi A 2, studiile sunt gata”, a declarat ministrului Mediului, Rovana Plumb, miercuri, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

“Urmează din martie să începem procedurile”, a adăugat ministrul, precizând însă că sunt probleme cu exproprierile.

“Dacă plantăm mâine, efectul va fi în 5-6-7 ani, de aceea ar fi bine să fie aleşi copaci ajunşi undeva la maturitate”, a mai spus Plumb.

Programul naţional de realizare a perdelelor forestiere pentru protecţia autostrăzilor şi drumurilor naţionale a fost aprobat prin Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului (OUG) în 23 decembrie 2013.

În România necesarul de perdele forestiere de protecţie de-a lungul autostrăzilor şi drumurilor naţionale este de 1.720 km, în prezent nefiind realizată nicio perdea forestieră de protecţie de acest tip, se arată în textul OUG.