Menu 
 
 

Ministrul Rovana Plumb: “Vrem ca populatia sa treaca mai usor peste aceasta situatie”

captura ecran editia speciala

Ministrul Mediului si Schimbarilor Climtice, Rovana Plumb, s-a aflat, sambata seara, in platoul emisiunii Editie Speciala, de la RTV, alaturi de Ion Sandu, director in Administratia de stat pentru Meteorologie, si de Raed Arafat, secretar de stat in ministerul Sanatatii. Tema discutiilor a vizat activitatea institutiilor statului dupa emiterea codurilor galben si portocaliu de viscol si ninsoare.

Vrem ca populatia sa treaca mai usor peste aceasta situatie si, de aceea, suntem cu totii la datorie”, a spus ministrul Rovana Plumb, asigurand cetatenii ca, prin comandamentul de iarna, structurile statului lucreaza cu toate fortele, atat pentru a asigura un circuit informational eficient, cat si pentru rezolvarea, prin operatiuni rapide, a tuturor cazurilor care apar in conditii de fenomene extreme de iarna.

Intrebata care sunt, in aceasta perioada, zonele cu cel mai mare risc, ministrul Plumb a indicat regiunile din Estul si Sudul tarii. „Acestea sunt cele mai expuse, inclusiv cand vorbim despre inundatii”.

Solicitat, la randul sau, sa estimeze o prognoza pentru urmatorul interval de timp, Ion Sandu a declarat ca, potrivit estimarilor, februarie va fi o luna de iarna normala. Conform spuselor sale, luni si marti va fi o pauza, iar miercuri este posibil un nou fenomen de viscol.

Ministrul Rovana Plumb se va afla, duminica seara, incepand cu ora 21.00, la emisiunea Sinteza Zilei, moderata de Mihai Gadea, la Antena3.

25 ianuarie 2014