Menu 
 
 


2014-04-17_05
17 Aprilie 2014 - Comunicate
Secretarul de Stat pentru Mediu, dl.Mihail Fâcă, s-a întâlnit, în...
Tema discuțiilor a fost reînnoirea relațiilor de colaborare dintre Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice și instituțiile de mediu din Sengal, realizate în baza Protocolului...
2014-04-17_1
17 Aprilie 2014 - Comunicate
Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice vă invită la...
Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice vă invită la conferinţa de presă având ca temă reducerea poluării apelor și solului cu nutrienți din surse agricole,...
15 Aprilie 2014 - Comunicate
Evoluția programului ”Rabla” la o săptămână de la lansare
La o săptămână de la lansarea oficială a Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto național 2014 pentru persoane fizice, vă comunicăm faptul că...
2014-04-14_042
15 Aprilie 2014 - Comunicate
Attila KORODI, ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, s-a ...
Attila KORODI, ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, s-a întâlnit, în această după amiază, la sediul MMSC, cu delegația Republicii Populare Chineze, condusă de dl...
flori wild
28 Noiembrie 2013 - Film
Wild Carpathia
Catalogat de presă şi publicul larg drept „probabil unul dintre cele mai frumoase filme despre România”, Wild Carpathia prezintă, în viziunea unui grup de...

Galerie fotoIn cautarea de polen Parcul National Buila-Vanturarita foto Huidu Magdalena
4 Martie 2014 - Galerie foto
Natura 2000
Iezerul Calimani, Parcul Nationl Calimani, foto Liviu HUTANU
3 Martie 2014 - Galerie foto
Munți, Ape, Păduri
Delta8
3 Martie 2014 - Galerie foto
Delta Dunării

Despre noi


Aerul și apa sunt elemente esențiale ale vieții noastre, de aceea impun o atenție deosebită din partea societății și o grijă sporită din partea instituțiilor abilitate. Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice are, printre altele, misiunea de a supraveghea permanent starea mediului înconjurător, de a acționa, prin intermediul structurilor aflate în subordine și, în conformitate cu legislația națională și normele internaționale, pentru prevenirea dezastrelor.

Citește mai mult AICI

Site-ul MMSC este in proces de actualizare a informatiilor. Pentru informatiile lipsa, va rugam sa accesati vechea versiune a site-ul AICI. Ne cerem scuze pentru neplacerile create.


Departamente

Schimbari climatice

Ultimele date științifice arată că globul pământesc se încălzeşte, clima se modifică, iar fenomenele meteorologice extreme sunt tot mai frecvente: inundațiile, seceta, creşterea temperaturilor medii la nivel global, creşterea nivelului mării şi micşorarea calotei glaciare – toate sunt semne ale schimbărilor climatice.

Cauza principală a schimbărilor climatice o reprezintă creșterea emisiilor de gaze cu efect de seră. Pentru a combate această cauză reducerea emisiilor a devenit o prioritate pentru toate statele lumii.

România, la rândul său, trebuie să acționeze rapid atât pentru combaterea cauzelor (prin reducerea emisiilor), cât și pentru diminuarea efectelor (prin acțiuni de adaptare ).

Este motivul pentru care Guvernul României, prin intermediul Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice, a elaborat Strategia Națională privind Schimbările Climatice.

Citeste mai mult AICI

Dezvoltare Durabilă

Dezvoltarea durabilă promovează conceptul de conciliere între progresul economic şi social fără a pune în pericol echilibrul natural al planetei.

Dezvoltarea durabilă a fost gândită ca o soluţie la criza ecologică determinată de intensa exploatare industrială a resurselor şi degradarea continuă a mediului şi caută în primul rând prezervarea calităţii mediului înconjurător.


Conducerea MMSC


LSO_87

Attila Korodi

Ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice

mmsc-ss-Jugănaru-Anne

Anne–Rose–Marie Jugănaru

Secretar de Stat - MMSC

Miahail FACA DSC_0001 (2)

Mihail FÂCĂ

Secretar de Stat - MMSC


Contact


Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice
Adresa: B-dul Libertăţii nr. 12, Sector 5, Bucureşti
Web: http://www.mmediu.ro

Program de funcţionare Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice:
Luni – Joi: 08:30 – 17:00
Vineri: 08:30 – 14:30
Registratura
Telefon : 004 021 408 9642
Fax: 004 021 408 9615
Biroul relații cu publicul mass-media