Menu 
 
 


9 Septembrie 2014 - Comunicate
Întâlniri bilaterale româno-austriece pe tema cooperării în...
8 septembrie 2014 – Ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, Attila KORODI, a avut  întrevederi oficiale cu Ministrul Agriculturii, Pădurilor, Mediului și Managementului Apelor din...
9 Septembrie 2014 - Comunicate
IMPEL Review Initiative (IRI) în domeniul conservării naturii,...
În perioada 1-5 septembrie 2014, la comisariatul Rezervației Biosferei Delta Dunării al Gărzii Naționale de Mediu s-a desfășurat IMPEL Review Initiative (IRI) în domeniul...
9 Septembrie 2014 - Comunicate
Reuniune bilaterală între Ministerul Mediului și Schimbărilor...
5 septembrie 2014 – O delegație a Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice condusă de ministrul Attila KORODI a participat astăzi la Budapesta la reuniunea...
9 Septembrie 2014 - Comunicate
Stadiul celor două mari proiecte ale MMSC pentru București:...
Consiliul General al Municipiului București a aprobat în ședința de joi, 04 septembrie 2014, proiectul privind implementarea sistemului de transport cu bicicleta în zona...
flori wild
28 Noiembrie 2013 - Film
Wild Carpathia
Catalogat de presă şi publicul larg drept „probabil unul dintre cele mai frumoase filme despre România”, Wild Carpathia prezintă, în viziunea unui grup de...

Consultare publica privind Strategia Europa 2020

http://ec.europa.eu/europe2020/public-consultation/index_ro.htm
Comunicarea COM Bilantul Strategiei Europa 2020 pentru o crestere inteligenta, durabila si favorabila incluziunii
http://ec.europa.eu/europe2020/pdf/europe2020stocktaking_ro.pdf


Despre noi


Aerul și apa sunt elemente esențiale ale vieții noastre, de aceea impun o atenție deosebită din partea societății și o grijă sporită din partea instituțiilor abilitate. Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice are, printre altele, misiunea de a supraveghea permanent starea mediului înconjurător, de a acționa, prin intermediul structurilor aflate în subordine și, în conformitate cu legislația națională și normele internaționale, pentru prevenirea dezastrelor.

Citește mai mult AICI

Site-ul MMSC este in proces de actualizare a informatiilor. Pentru informatiile lipsa, va rugam sa accesati vechea versiune a site-ul AICI. Ne cerem scuze pentru neplacerile create.


Departamente

Schimbari climatice

Ultimele date științifice arată că globul pământesc se încălzeşte, clima se modifică, iar fenomenele meteorologice extreme sunt tot mai frecvente: inundațiile, seceta, creşterea temperaturilor medii la nivel global, creşterea nivelului mării şi micşorarea calotei glaciare – toate sunt semne ale schimbărilor climatice.

Cauza principală a schimbărilor climatice o reprezintă creșterea emisiilor de gaze cu efect de seră. Pentru a combate această cauză reducerea emisiilor a devenit o prioritate pentru toate statele lumii.

România, la rândul său, trebuie să acționeze rapid atât pentru combaterea cauzelor (prin reducerea emisiilor), cât și pentru diminuarea efectelor (prin acțiuni de adaptare ).

Este motivul pentru care Guvernul României, prin intermediul Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice, a elaborat Strategia Națională privind Schimbările Climatice.

Citeste mai mult AICI

Dezvoltare Durabilă

Dezvoltarea durabilă promovează conceptul de conciliere între progresul economic şi social fără a pune în pericol echilibrul natural al planetei.

Dezvoltarea durabilă a fost gândită ca o soluţie la criza ecologică determinată de intensa exploatare industrială a resurselor şi degradarea continuă a mediului şi caută în primul rând prezervarea calităţii mediului înconjurător.


Conducerea MMSC


LSO_87

Attila Korodi

Ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice

mmsc-ss-Jugănaru-Anne

Anne–Rose–Marie Jugănaru

Secretar de Stat - MMSC

Miahail FACA DSC_0001 (2)

Mihail FÂCĂ

Secretar de Stat - MMSC


Contact


Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice
Adresa: B-dul Libertatii nr. 12, Sector 5, Bucuresti
Web: http://www.mmediu.ro

Program de functionare Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice:
Luni - Joi: 08:30 - 17:00
Vineri: 08:30 - 14:30
Registratura
Telefon : 004 021 408 9642
Fax: 004 021 408 9615