Menu 
 
 


23 Octombrie 2014 - Comunicate
Comisia Europeană apreciază progresele obținute în implementarea...
Ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, Attila Korodi, s-a întâlnit joi, 23 octombrie 2014, la Bruxelles, cu directorul general al DG REGIO, Walter Deffaa și...
22 Octombrie 2014 - Comunicate
Attila KORODI solicită sprijinul Comisiei Europene pentru efectuarea...
Ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, Attila KORODI, i-a transmis miercuri, 22 octombrie 2014, o scrisoare domnului Walter DEFFAA, directorul general al DG REGIO, prin...
2014-10-20_1
20 Octombrie 2014 - Comunicate
Secretarul de Stat Anne JUGĂNARU a participat joi, 16 octombrie 2014,...
Secretarul de Stat Anne JUGĂNARU a participat joi, 16 octombrie 2014, la Conferinţa Construirea de poduri verzi între Europa Centrală şi de Est şi...
17 Octombrie 2014 - Comunicate
Ministerul Mediului a finalizat plățile despăgubirilor pentru...
Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice a finalizat, miercuri, 15 octombrie 2014, plățile pentru despăgubirile în cazul pagubelor produse de speciile strict protejate, stabilite în...
flori wild
28 Noiembrie 2013 - Film
Wild Carpathia
Catalogat de presă şi publicul larg drept „probabil unul dintre cele mai frumoase filme despre România”, Wild Carpathia prezintă, în viziunea unui grup de...

Consultare publica privind Strategia Europa 2020

http://ec.europa.eu/europe2020/public-consultation/index_ro.htm
Comunicarea COM Bilantul Strategiei Europa 2020 pentru o crestere inteligenta, durabila si favorabila incluziunii
http://ec.europa.eu/europe2020/pdf/europe2020stocktaking_ro.pdf


Despre noi


Aerul și apa sunt elemente esențiale ale vieții noastre, de aceea impun o atenție deosebită din partea societății și o grijă sporită din partea instituțiilor abilitate. Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice are, printre altele, misiunea de a supraveghea permanent starea mediului înconjurător, de a acționa, prin intermediul structurilor aflate în subordine și, în conformitate cu legislația națională și normele internaționale, pentru prevenirea dezastrelor.

Citește mai mult AICI

Site-ul MMSC este in proces de actualizare a informatiilor. Pentru informatiile lipsa, va rugam sa accesati vechea versiune a site-ul AICI. Ne cerem scuze pentru neplacerile create.


Departamente

Schimbari climatice

Ultimele date științifice arată că globul pământesc se încălzeşte, clima se modifică, iar fenomenele meteorologice extreme sunt tot mai frecvente: inundațiile, seceta, creşterea temperaturilor medii la nivel global, creşterea nivelului mării şi micşorarea calotei glaciare – toate sunt semne ale schimbărilor climatice.

Cauza principală a schimbărilor climatice o reprezintă creșterea emisiilor de gaze cu efect de seră. Pentru a combate această cauză reducerea emisiilor a devenit o prioritate pentru toate statele lumii.

România, la rândul său, trebuie să acționeze rapid atât pentru combaterea cauzelor (prin reducerea emisiilor), cât și pentru diminuarea efectelor (prin acțiuni de adaptare ).

Este motivul pentru care Guvernul României, prin intermediul Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice, a elaborat Strategia Națională privind Schimbările Climatice.

Citeste mai mult AICI

Dezvoltare Durabilă

Dezvoltarea durabilă promovează conceptul de conciliere între progresul economic şi social fără a pune în pericol echilibrul natural al planetei.

Dezvoltarea durabilă a fost gândită ca o soluţie la criza ecologică determinată de intensa exploatare industrială a resurselor şi degradarea continuă a mediului şi caută în primul rând prezervarea calităţii mediului înconjurător.


Conducerea MMSC


LSO_87

Attila Korodi

Ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice

mmsc-ss-Jugănaru-Anne

Anne–Rose–Marie Jugănaru

Secretar de Stat - MMSC

Miahail FACA DSC_0001 (2)

Mihail FÂCĂ

Secretar de Stat - MMSC


Contact


Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice
Adresa: B-dul Libertatii nr. 12, Sector 5, Bucuresti
Web: http://www.mmediu.ro

Program de functionare Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice:
Luni - Joi: 08:30 - 17:00
Vineri: 08:30 - 14:30
Registratura
Telefon : 004 021 408 9642
Fax: 004 021 408 9615