Ziua Mondială a Bicicletei a fost sărbătorită, la 3 iunie, în parcul Herăstrău, de ministrul mediului, apelor și pădurilor, Barna Tánczos , de preşedintele României, Klaus Iohannis, şi de primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, în cadrul unui eveniment organizat de Asociația Green Revolution

Data publicarii : 09 Jun 2021

3 IUNIE  Ziua Mondială a Bicicletei

Ziua Mondială a Bicicletei a fost sărbătorită, la 3 iunie, în parcul Herăstrău, de ministrul mediului, apelor și pădurilor, Barna Tánczos , de preşedintele României, Klaus Iohannis, şi de primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, în cadrul unui eveniment organizat de Asociația Green Revolution.

Cu această ocazie au fost dezbătute posibilele măsuri privind transportul sustenabil, inovativ și nepoluant ca soluție pentru un aer curat și pentru un trafic mai puțin aglomerat în marile orașe ale țării.

„Pentru noi toți, bicicleta a fost o joacă a copilăriei. Astăzi, ea trebuie să devină o cultură de masă și un nou stil de viață la care să aderăm cât mai mulți dintre noi. Ministerul Mediului a dat deja acest semnal prin Vinerea Verde, o inițiativă pe care am lansat-o la nivelul tuturor instituțiilor publice pentru a încuraja deplasarea spre casă sau spre serviciu altfel decât cu mașina. (…) Am depus acum câteva săptămâni în Parlament un proiect de lege pentru a reglementa infrastructura de piste de biciclete iar, pe de altă parte, am gândit prin Administrația Fondului pentru Mediu un program de finanțare destinat autorităților locale pentru extinderea pistelor de bicicletă în orașele din România. În plus, aceste investiții în infrastructura transportului alternativ pot fi susținute și prin PNRR, inclusiv proiectul ambițios asumat de Guvern, respectiv crearea unei autostrăzi de biciclete în sudul țării care să fie conectată cu infrastructura europeană” - a spus ministrul mediului, Barna Tánczos.