Săptămâna Europeană a Dezvoltării Durabile 30 mai - 5 iunie 2015

Data publicarii : 24 Mar 2015

[24.03.2015] Vă informăm că în perioada 30 mai - 5 iunie 2015 va avea loc prima Săptămâna Europeană a Dezvoltării Durabile. Scopul acestui demers este de a promova un spectru divers de activități, proiecte și evenimente din partea tuturor actorilor interesați care doresc să promoveze dezvoltarea durabilă în toate aspectele sale diferite, dar interconectate: economice, sociale și de mediu.

Vă invităm să vă înregistrați la adresa http://www.esdw.eu pentru a participa cu activități, proiecte, evenimente pe care să le desfășurați în perioada 30 mai - 5 iunie 2015 sub un numitor comun- dezvoltarea durabilă.

Tot la link-ul menționat, puteți vedea toate activitățile, proiectele, evenimentele din toate statele europene pe o harta interactivă a Europei. În plus, de la adresa menționată puteți să descărcați materiale promoționale pentru promovarea unor evenimente.

Pentru încurajarea incluziunii și a diversității, înregistrarea organizatorilor este deschisă agențiilor guvernamentale, centrelor de cercetare, universităților, muzeelor, fundațiilor, organizațiilor comunitare, asociațiilor, mediului de afaceri și ONG-urilor, initiativelor cetățenești etc. Criteriul central pentru eligibilitatea proiectelor în cadrul acțiunilor prilejuite de Săptămâna Europeană a Dezvoltării Durabile este ca proiectul/inițiațiva să atingă cel puțin una dintre cele trei dimensiuni ale dezvoltării durabile și să nu fie exclusiv orientată spre profit. Astfel de initiative pot include, dar nu sunt limitate la, conferințe, expoziții, vizionări de film, inițiative de afaceri durabile, proiecte educaționale etc.

Termenul limită pentru depunerea proiectelor/inițiativelor este 29 mai 2015.

Astfel de initiative există deja la nivel național în Franța (http://www.developpement-durable.gouv.fr/-La-Semaine-europeenne-du-), Germania (http://www.aktionstage-nachhaltigkeit.de) și Austria (http://www.nachhaltigesoesterreich.at). Miniștrii de mediu ai acestor state sunt și inițiatorii demersului, coordonarea acestui proces fiind asigurată de către Biroul Rețelei Europene pentru Dezvoltare Durabilă (ESDN, website www.esdw.eu) de la Universitatea de Științe Economice și Administrarea Afacerilor din Viena.

Pentru detalii suplimentare vă rugăm să vă adresați doamnei Ioana Meza, manager public, Serviciul Dezvoltare Durabilă și Politici Publice din cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor (telefon 0214089556, email ioana.meza@mmediu.ro).