Proiecte pilot cu sprijin german

Data publicarii : 20 Nov 2017

La 12 iunie 2014 a fost semnat Acordul între Ministerul Mediului și Pădurilor al României și Ministerul Federal pentru Mediu, Protecția Naturii și Siguranța Nucleară al Republicii Federale Germania privind realizarea în comun, în România, a unor proiecte pilot pentru protecția mediului.

În baza acestui cadru legal, partea germană poate oferi sprijin părții române, în domeniul protecției mediului, sub formă de proiecte pilot. Pot aplica atât persoane fizice, cât și juridice. Nu există termen limită de depunere, fiind necesară respectarea cu strictețe a prevederilor din Acordul bilateral.
Propunerile de proiecte pilot, redactate în limbile germană și română, trebuie să respecte, în totalitate, structura modelului anexat (atasamentul denumit ”checkliste_pilot.pdf”). Evaluarea propunerilor de proiecte pilot revine părții germane, care decide dacă proiectul va beneficia de un împrumut sau de grant nerambursabil.

Precizăm că Ministerul Mediului nu oferă consultanță pentru realizarea acestor proiecte.
Informații tehnice si financiare se pot obține doar solicitându-le, în scris, consultantului Ministerului federal german al mediului pentru Programul Extern de Inovare în domeniul mediului (UIP Ausland), dl. Knut HÖLLER (e-mail: hoeller@iwoev.org; tel.: +49 30 20 67 98 02). Persoana de contact, la Ministerul român al Mediului, este dna. Dalia MAIER / Direcția Afaceri Europene și Relații Internaționale (e-mail: dalia.maier@mmediu.ro; tel.: 021-316 56 62)

Acord (RO) | Acord (DE) | Checklist | Brosura program