Pescarii din Deltă pot intra în posesia permisului unic eliberat de ARBDD

Data publicarii : 02 Feb 2016

Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) Tulcea a început, marți, să distribuie permisele unice de pescuit comercial în Deltă, potrivit guvernatorului Rezervației, Lucian Simion.

'Din momentul în care intră în posesia acestui permis unic de pescuit, eliberat de Administrație, pescarii din Rezervație pot renunța la toate celelalte documente pe care erau obligați să le aibă asupra lor, cu excepția permisului de barcă eliberat de Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură (ANPA)', a declarat pentru AGERPRES Lucian Simion.

Permisul unic de pescuit comercial cuprinde toate datele de identificare ale posesorului, el urmând să fie prezentat reprezentanților instituțiilor subordonate. 'Astăzi (marți, n.red.), au ajuns la sediul nostru și tot astăzi va începe distribuirea lor', a mai spus guvernatorul Rezervației.

Până la apariția Ordinului de prohibiție a pescuitului în acest an, cei peste 1.000 de pescari din Deltă își pot desfășura legal activitatea și în baza permiselor primite anul trecut de la ARBDD, potrivit unei decizii a instituției luată la începutul acestui an.

Problema permisului unic de pescuit a fost ridicată în repetate rânduri de pescarii din Delta Dunării, însă, până în prezent, nu a fost rezolvată.

'În fiecare an se analizează posibilitatea de a include într-un singur act toate permisele necesare pescuitului, dar de 10 ani plec în baltă cu o raniță de hârtii, mucegăite în mare parte', declara, în urmă cu aproape doi ani, Victor Efimov, pescar din Sfântu Gheorghe, în timpul unei întâlniri cu membrii Comitetului județean pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol și cinegetic.

Pentru a practica pescuitul comercial cu ambarcațiuni în perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării, pescarii profesioniști aveau obligația să dețină licență de pescuit pentru navă/ambarcațiune eliberată de ANPA București, permis de pescuit comercial eliberat de ARBDD Tulcea, autorizație pentru recoltare/capturare și/sau achiziție și/sau comercializare de specii de floră și faună sălbatice — autorizația de mediu eliberată de ARBDD Tulcea, autorizație de pescuit comercial eliberată de ARBDD Tulcea, precum și o autorizație de funcționare eliberată de autoritățile publice locale competente conform legii.

 Sursa: agerpres