Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP), în baza Memorandumului cu tema “Acord de principiu privind contractarea unui împrumut de la Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, pentru susținerea Proiectului privind extinderea eforturilor de prevenire și reducere a poluării”, aprobat de Guvernul României, lansează în consultare publică Planul de Implicare a Părților Interesate și Cadrul de Management Social și de Mediu

Data publicarii : 22 Nov 2022

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP), în baza Memorandumului cu tema “Acord de principiu privind contractarea unui împrumut de la Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, pentru susținerea Proiectului privind extinderea eforturilor de prevenire și reducere a poluării”, aprobat de Guvernul României, lansează în consultare publică Planul de Implicare a Părților Interesate  și Cadrul de Management Social și de Mediu – documente atașate acestui anunț.

Eventuale obervații și propuneri se pot trimite până la data de 06 decembrie 2022 (inclusiv) la adresa de mail nitrati@mmediu.ro  / telefon 031.433.40.20 / fax 021.408.95.40.

 Cadrul de Management Social si de Mediu | Planul de Implicare a Factorilor Interesati 

Consultarea are ca scop asigurarea faptului că riscurile sociale și de mediu ce pot apărea ca urmare a implementării Proiectului menționat în Memorandumul Guvernului României sunt evitate sau reduse la minimum, astfel încât orice preocupare legată de abordare, procesul de identificare a riscurilor și măsurile de atenuare să fie tratate încă dintr-o fază incipientă de pregătire și implementare a acestui proiect.

De asemenea, documentele vor fi supuse unei consultări directe. În acest sens, persoanele interesate sunt invitate să participe la întalnirea ce va loc la sediul MMAP din Calea Plevnei nr. 46 – 48, Corp C, demisol, sala de ședințe, în data de 05 decembrie, în intervalul orar 10.00 – 12.00. Participarea se poate face si online, un link pentru participare putând fi solicitat la adresa de mail nitrați@mmediu.ro .

 

A Környezetvédelmi, Vízügyi és Erdészeti Minisztérium nyilvános konzultációra bocsátja a következő dokumentumokat:

  • Érintettek bevonási terve (Planul de Implicare a Părților Interesate),
  • Szociális és környezetvédelmi keretrendszer (Cadrul de Management Social și de Mediu).

Az említett dokumentumok a Románia kormánya által elfogadott memorandum (Elvi jóváhagyás a Nemzetközi Újjáépítési és Fejlesztési Banktól való hitelfelvételről A szennyezés megelőzésére és csökkentésére irányuló erőfeszítések bővítésére irányuló projekt támogatására) alapján készültek.

 

Amennyiben bárki a dokumentumokkal kapcsolatosan észrevételt, javaslatot kíván tenni, azt legkésőbb 2022. december 6-ig teheti meg, a következő elérhetőségen: nitrati@mmediu.ro  / telefon 031.433.40.20 / fax 021.408.95.40.

 

A nyilvános konzultáció célja, hogy az említett Projekt megvalósítása során esetlegesen felmerülő társadalmi és környezeti kockázatok elkerülhetővé váljanak vagy minimálisra csökkenjenek. Ebből kifolyólag a konzultáció tárgyát képező dokumentumok minden, a kockázatok azonosításának eljárásával, kezelésével és mérsékelésével kapcsolatos intézkedést a projekt előkészítésének és végrehajtásának korai szakaszában figyelembe óhajtják venni.

 

A dokumentumokkal kapcsolatosan a Környezetvédelmi, Vízügyi és Erdészeti Minisztérium 2022 december 5-én 10:00 és 12:00 óra között általános közmeghallgatást is tart az intézmény székhelyén (Bukarest, Calea Plevnei 46–48 sz., C épület, alagsor, gyűlésterem), melyre minden érdeklődőt tisztelettel vár. A közmeghallgatáson a részvétel online is lehetséges, az ehhez szükséges link a nitrati@mmediu.ro e-mail címen igényelhető.