Inițiativa legislativă UE privind sănătatea solului – consultare publică online

Data publicarii : 03 Aug 2022

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor semnalează lansarea de către Comisia Europeană la data de 2 August 2022 a consultării publice asupra inițiativei de elaborare a Legii UE privind sănătatea solului.

Propunerea legislativă inițiată de Comisie are la bază Strategia UE pentru sol, adoptată la 17 noiembrie 2021, care stabilește acțiuni concrete necesare îmbunătățirii calității solului până în 2030 și cadrul general necesar pentru atingerea unei stări sănătoase a solului până în 2050.

Propunerea legislativă va completa Legea Europeană a Restaurării Naturii și va asigura sinergiile cu acțiunile de reducere și adaptare la schimbările climatice.

Cetățenii precum și toate părțile interesate își pot împărtășii opiniile cu privire la această inițiativă până la data de 24 octombrie 2022, prin completarea online a unui chestionar disponibil la următorul link:

https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/have-your-say/initiatives/13350-Soil-health-protecting-sustainably-managing-and-restoring-EU-soils/public-consultation_en