Informare Eticheta UE Ecologică

Data publicarii : 02 Feb 2023

În data de 1.02.2023, la sediul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, a avut loc ședința Comisiei pentru eticheta UE ecologică, în vederea analizării documentațiilor depuse de operatorul economic PPG ROMÂNIA S.A., pentru obținerea etichetei UE ecologice pentru 5 produse ( 3 vopsele și 2 emailuri).

În cadrul ședinței, reprezentanții operatorului economic au făcut o scurtă prezentare a societății, a activității desfășurate, a produselor pentru care s-a solicitat obținerea etichetei UE ecologice, precum și încadrarea în criteriile Deciziilor (UE) ale Comisiei Europene. După analizarea documentațiilor, s-a supus la vot acordarea etichetei UE ecologice pentru produsele operatorului.

Membrii Comisiei au votat cu unanimitate de voturi acordarea etichetei UE ecologice pentru cele 5 produse. Astfel societatea PPG ROMÂNIA a devenit cea de-a patra societate din România care a obținut eticheta UE ecologică pentru categoria de produse lacuri și vopsele.

Eticheta ecologică europeană demonstrează înalta calitate și respectul față de mediu.

Eticheta ecologică europeană are urmatoarele obiective:

  • încurajarea industriei de a proiecta și realiza produse care au un impact minim asupra mediului în timpul fazelor de producție, de distribuție, de consum și utilizare, chiar și în timpul eliminării, după folosire;
  • să furnizeze consumatorilor cele mai bune informații asupra impactului asupra mediului al produselor/serviciilor.

Eticheta ecologică europeană este pașaportul care autorizează libera circulație a produselor pe teritoriul european; este voluntară și  identifică  performanța de mediu generală a produselor/serviciilor bazată pe analiza ciclului de viață; sporește încrederea clienților, întărește imaginea firmei și este un instrument pentru achizițiile verzi.

Mai multe informații pot fi accesate la următorul link:

http://www.mmediu.ro/categorie/eticheta-ecologica-europeana/30