COMUNICAT DE PRESĂ - Ședinţă extraordinară a Comitetului ministerial pentru situaţii de urgenţă al MMAP, ca urmare a constatării apariției unei pâlnii de eroziune, cu diametrul de 60 cm și adâncime de 1,5 m, în coronamentul barajului lacului piscicol Tăul Mare, în zona centrală a acestuia

Data publicarii : 03 Oct 2022

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna TÁNCZOS a convocat, în această dimineață, Comitetul ministerial pentru situaţii de urgenţă (CMSU), constituit la nivelul MMAP. Ședința extraordinară a CMSU a fost convocată ca urmare a situației creată de apariția unei pâlnii de eroziune, cu diametrul de 60 cm și adâncime de 1,5 m- 2m, în coronamentul barajului lacului piscicol Tăul Mare, de pe teritoriul comunei Roșia Montană, jud. Alba.

Menționăm că, în data de 1 octombrie 2022, în jurul orei 16, reprezentanți ai primăriei Roșia Montană au observat apariția unei pâlnii de eroziune pe coronamentul barajului Tăul Mare. Fenomenul a apărut în zona din dreptul golirii de fund a barajului. Primarul comunei Roșia Montană a anunțat evenimentul prin SNUAU 112. 

Descarcă documentul