Comunicat de Presă - Participarea delegației României la Cea de-a patra Adunare a Organizației Națiunilor Unite de Mediu (UNEA4)

Data publicarii : 19 Mar 2019

Cea de-a patra sesiune a Adunării ONU de Mediu (UNEA4) a avut loc în perioada 11-15 martie 2019 în Nairobi, Kenya, la sediul ONU de la Nairobi (UNON), tema fiind  "Soluții inovatoare pentru provocările de mediu și consumul și producția durabile ". Conferința a atras un număr record de participanți, cu cinci șefi de stat și de guvern, 157 de miniștri și miniștri adjuncți și aproape 5000 de participanți din 179 de țări care au participat la Adunarea ONU de Mediu.
Formatul UNEA4 a inclus sesiuni plenare, dialoguri ale liderilor, un dialog multi-actorial,  fiind organizata simultan numeroasele evenimente la UNON, inclusiv Summit-ul ”One Planet”, convocat de președinții Franței și Kenyei. Sesiunea a fost marcată de accidentul aviatic (pe ruta Addis Abeba – Nairobi, în data de 3 martie) în care au pierit mulți delegați ce erau în drum spre Nairobi pentru a participa la UNEA4.

Descarcă documentul