COMUNICAT DE PRESA - Cu prilejul ultimei ședințe de bilanț din 3-4 noiembrie 2021, al rezultatelor proiectului DANUBE FLOODPLAIN ce se va încheia la 30 noiembrie 2021

Data publicarii : 15 Nov 2021

Proiectul Danube Floodplain, lansat cu scopul de a identifica modalităţi de atenuare a riscului de inundații prin refacerea luncilor inundabile din bazinul Dunării, se încheie în luna noiembrie 2021. Partenerii proiectului au prezentat rezultatele acestuia la o conferință de închidere care a avut loc în format hibrid în perioada 3-4 noiembrie 2021. Întâlnirea a fost organizată de către Administraţia Naţională „Apele Române”, în calitate de lider de proiect.

În ultimele decenii, modificarea puternică a ecosistemelor zonelor umede a reprezentat nota dominantă în utilizarea terenurilor. Din 1970, 90 % din zonele umede ale planetei au dispărut, împreună cu 84 % din speciile de vertebrate. De-a lungul Dunării, 70 % din luncile inundabile au fost separate de râuri, iar pe cele rămase există o presiune extremă pentru a oferi o varietate de servicii.

Descarcă documentul