ANUNT Environment Online (ENO)

Data publicarii : 28 Jun 2017

Environment Online (ENO) este o organizație non-guvernamentală, o școală virtuală globală, ce își propune să participe la îndeplinirea obiectivelor de dezvoltare durabilă a Națiunilor Unite. Unul dintre angajamentele asumate în cadrul Conferinței Națiunilor Unite privind dezvoltarea durabilă ce a avul loc la Rio de Janeiro este de a planta 100 milioane copaci pana la finalul anului 2017. În momentul de față, școlile au plantat 23 milioane copaci, iar guvernele au făcut promisiuni ca numărul lor va ajunge la 102 milioane copaci.

Prima campanie ENO de plantare a copacilor a avut loc la data de 21 septembrie 2004, Ziua Internațională a Păcii, iar începând de atunci s-au plantat copaci în fiecare an. Tema menționată de Națiunile Unite,“Împreună pentru Pace: Respect, Siguranță și Demnitate pentru toți” reprezintă o inițiativă globală de promovare a respectului, siguranței și demnității pentru toți cei care au fost nevoiți să-și părăsească locuințele în căutarea unor condiții de viață mai bune !

ENO invită școlile și orașele să accepte această invitație, să planteze copaci împreună cu refugiați și imigranți, înregistrându-se pe site: http://treeday.enoprogramme.org .