Ministrul Tánczos Barna a participat la sesiunea extraordinară a Adunării Generale a Asociația Comunelor din România (ACoR) cu tema „ACoR - 25 de ani, 1997 - 2022”

Data publicarii : 06 Jul 2022

Le-am mulțumit primarilor pentru implicarea în campania «Curățăm România» şi le-am prezentat oportunitățile de finanțare din Planul Național de Redresareși Reziliență(PNNR) prin programele pregătite de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Ajutăm localitățile să-și dezvolte rețeaua de apă și canalizare, să îmbunătățească sistemul de management al deșeurilor și acordăm bani pentru împăduriri. O parte dintre ghidurile de finanțare sunt deja pregătite și urmează să lansăm primele apeluri de proiecte în câteva săptămâni. 
Continuăm şi programele Administrației Fondului pentru Mediu pentru dezvoltarea infrastructurii velo, eficientizarea clădirilor publice, modernizarea iluminatului public, microbuze electrice, destinate autorităților locale.
Sunt convins că vom avea o colaborare eficientă în continuare” a precizat ministrul după alocuțiunea susținută în fața participanților