Vizită la obiectivele de investiții din județul Bacău

Data publicarii : 14 Sep 2021

Aflat în vizită de lucru în județul Bacău, ministrul Tánczos Barna a vizitat, la data de 10 septembrie, o serie de obiective de investiții din județ.

Prima oprire a fost la obiectivul de investiție – „Punerea în siguranță a acumulării Poiana Uzului, Județul Bacău”. Valoarea totală actualizată a investiției este de 18,6 milioane lei. Lucrările  contribuie la apărarea populației,  a terenurilor și a obiectivelor economice și social - culturale  împotriva fenomenelor produse de apele mari ale râului Uz asupra populaţiei, dar are şi implicaţii economice, prin evitarea pagubelor potenţiale ce se pot produce prin inundarea terenurilor agricole şi a obiectivelor economice. Documentația aferentă investiției urmează să fie analizată și aprobată în cadrul MMAP.

Vizita a continuat la obiectivul „Amenajarea râului Trotuș și afluenții pe tronsonul Ghimeș – Urechești, județul Bacău” – Agăș etapa I”. În această zonă, lucrările au fost demarate în anul 2018 și sunt amplasate în comuna Agăș Bacău, pe râul Trotuș și pe afluenții acestuia (râul Sulța, Agăș și Cotumba). Investițiile vizează construirea unor apărări de mal din gabioane, ziduri din beton, praguri de fund din gabioane, recalibrare de albie.

O altă investiție vizitată a fost în comuna Ghimeș-Făget din județul Bacău, pe râul Trotuș,  în zona confluenței cu pârâul Adălmaș, unde lucrările au fost demarate în anul 2021. Aceste lucrări de amenajare a râului Trotuș prevăd apărări de mal din gabioane, praguri de fund din gabioane, recalibrarea albiei.

„Realizarea acestor investiții în valoare de peste 17 milioane lei, demarate anul acesta și finalizate în timp record, reduc la minim riscul la inundații în acest tronson de pe valea Trotușului, o zonă puternic afectată în trecut de fenomene extreme în mare parte din cauza tăierilor ilegale din deceniul trecut. Iată că de acum, prin aceste investiții, populația și proprietățile din zonă vor fi în siguranță", a declarat ministrul Barna Tánczos.