În continuarea vizitei de lucru din județul Bihor, ministrul Barna Tánczos s-a deplasat la Centrul județean de management integrat al deșeurilor.

Data publicarii : 29 Jul 2021

„Am vazut la Bihor o poveste de succes în gestionarea deșeurilor, începută acum mai bine de 10 ani, care a devenit un exemplu demn de urmat pentru toate administrațiile din țară. Am văzut un model de bună practică în gestionarea bio-deșeurilor și transformarea acestora în compost de calitate, precum și o stație de sortare modernă și eficientă, care preia deșeurile colectate separat de la populație și le transformă în materie primă pentru industria reciclării.

Ne dorim să vedem cât mai multe astfel de centre în România și venim în ajutorul administrațiilor locale în acest demers, prin PNRR, unde am prevăzut investiții de peste 850 de milioane de lei în 13.800 de insule urbane ecologice inteligente de colectare separată de la populație, 440 de platforme medii și mari de preluare prin aport voluntar, 15 centre regionale integrate, precum și o linoe de finanțare pentru industria reciclării", a declarat ministrul Barna Tànczos.