COMUNICAT DE PRESĂ - GPP-STREAM elaborează un set de instrumente pentru a sprijini beneficiarii UE în conformitate cu achizițiile publice ecologice

Data publicarii : 11 Nov 2019

Proiectul GPP-STREAM face parte din programul Interreg Europe care ajută guvernele regionale și locale din Europa să dezvolte și să furnizeze politici mai bune și mai consolidate. Proiectul se adresează autorităților publice și politicilor din 5 țări partenere care cooperează între ele cu obiectivul comun de a promova eco-inovarea, eficiența resurselor și creșterea ecologică prin implementarea achizițiilor publice ecologice. Proiectul este coordonat de Regiunea Friuli Venezia Giulia și este implementat în parteneriat cu instituții din Bulgaria, Franța, Italia, România și Spania, care au o expertiză complementară în domeniul mediului și achizițiilor publice ecologice.

Al treilea eveniment de învățare transnațională al proiectului, a avut loc la Sibiu, România, în perioada 11 - 13 septembrie 2019. Evenimentul a fost organizat de Ministerul Mediului din România la care au  participat parteneri ai proiectului, precum și părți interesate locale și străine. Cu această ocazie participanții au luat cunoștință de starea de fapt a achizițiilor publice verzi în Romania, Legea privind achizițiile publice verzi și setul de bune practici implementate la nivel local. Partenerul de proiect „Asociația Municipalităților din Regiunea Ribera Alta - MANRA” a prezentat un rezumat al bunelor practici identificate de partenerii din cadrul proiectului GPP-STREAM. 

Descarcă documentul