Ministerul Mediului a primit din partea Ministerului Ecologiei și Resurselor Naturale din Ucraina notificarea însoțită de documentele anexate mai jos (în limba engleză) privind activitățile centralelor nucleare de la Zaporizhzhya NPP (ZNPP) și South-Ukrainian NPP (SUNPP)

Data publicarii : 05 Apr 2017

Ministerul Mediului a primit din partea Ministerului Ecologiei și Resurselor Naturale din Ucraina notificarea însoțită de documentele anexate mai jos (în limba engleză) privind activitățile centralelor nucleare de la Zaporizhzhya NPP (ZNPP) și South-Ukrainian NPP (SUNPP), conform cerințelor procedurii Convenției Espoo, după cum urmează:

[16 mai 2017] VEZI DOCUMENTELE DE MAI SUS IN LIMBA ROMÂNĂ

În acest sens, avem rugămintea să ne transmiteți eventuale comentarii privind documentațiile afișate, până la data de 10 mai 2017, pe e-mail la adresa:mihaela.macelaru@mmediu.rosrp@mmediu.ro sau la sediul Ministerului Mediului.

3 Noiembrie 2017

Ministerul Mediului anunță publicul interesat, în conformitate cu prevederile Convenției Espoo, despre desfășurarea dezbaterilor publice  și a consultărilor transfrontieră între experți privind documentația de evaluare a impactului asupra mediului (documentația EIA) elaborată pentru activitățile centralelor nucleare de la Zaporizhzhya NPP (ZNPP) și South-Ukrainian NPP (SUNPP) din Ucraina, în data de 24 noiembrie 2017, la Kiev, Ucraina.

Informații  referitoare la ora și locația reuniunii ce va avea loc la Kiev, vor fi anunțate pe pagina de internet a Ministerului Mediului, de îndata ce vor fi transmise de către Ministerul Ecologiei și Resurselor Naturale din Ucraina.

Publicul interesat poate transmite în scris comentarii / opinii / observaţii justificate privind documentele afişate spre consultare, în vederea înaintării lor către partea ucraineană, la adresa de e-mail: mihaela.macelaru@mmediu.ro , până la data de 20 Noiembrie 2017.

20 Decembrie 2017

Ministerul Mediului anunță publicul interesat, în conformitate cu prevederile Convenției Espoo și Aarhus, asupra faptului că Ucraina a transmis României răspunsurile la observațiile și comentariile părții române la notificarea însoțită de documentațiile aferente (Rapoartele EIA și rezumatele non-tehnice) elaborate pentru activitățile centralelor nucleare de la Zaporizhzhya NPP (ZNPP) și South-Ukrainian NPP (SUNPP) din Ucraina. Atașat găsiți documentul ce conține aceste răspunsuri.

Descarcă documentul

Publicul interesat poate transmite în scris comentarii / opinii / observaţii justificate privind documentele afişate spre consultare, în vederea înaintării lor către partea ucraineană, la adresa de e-mail: mihaela.macelaru@mmediu.ro, până la data de 22 ianuarie 2018.

11 Ianuarie 2018

Ministerul Mediului pune la dispoziţia publicului pentru consultare și informare minuta reuniunii de consultări între autorități în procedura evaluării impactului asupra mediului în context transfrontalier pentru activitățile centralelor nucleare de la Zaporizhzhya NPP (ZNPP) și South-Ukrainian NPP (SUNPP), conform prevederilor art. 5 al Convenției Espoo, ce a avut loc în luna noiembrie 2017 la Kiev, Ucraina.
Precizăm că, aceasta include linkuri ce conțin informații detaliate cu privire la aspectele specifice ale securității nucleare și radiațiilor, care nu se regăsesc în rapoartele EIA privind impactul asupra mediului, dar care prezintă interes pentru părțile afectate. 

Minuta reuniunii de consultări între autorități

Întrebări și comentarii ale Părții Române

 

8 August 2018

Ministerul Mediului anunță publicul interesat, în conformitate cu prevederile Convențiilor Espoo și Aarhus, asupra faptului că Ucraina a transmis României răspunsuri la observațiile și comentariile părții române pentru activitățile centralelor nucleare de la Zaporizhzhya NPP (ZNPP) și South-Ukrainian NPP (SUNPP) din Ucraina. Atașat găsiți documentul ce conține aceste răspunsuri.

Descarcă documentul